MALL Pay spouští virtuální skipovací karty. Jedna z nich bude zcela zdarma

12.07.2021

Fintech MALL Pay představil nové virtuální platební karty. Vygenerovat si je ode dneška mohou všichni klienti MALL Pay s některým z účtů, ke kterým je vydávána plastová skipovací karta – tedy Plus nebo Komplet. Už příští měsíc pak bude virtuální karta zdarma dostupná také pro ostatní ověřené uživatele. Všechny virtuální karty MALL Pay jsou plnohodnotné a fungují bez omezení.

<strong>Fintech MALL Pay představil nové virtuální platební karty. Vygenerovat si je ode dneška mohou všichni klienti MALL Pay s některým z účtů, ke kterým je vydávána plastová skipovací karta – tedy Plus nebo Komplet.</strong> <strong>Už příští měsíc pak bude virtuální karta zdarma dostupná také pro ostatní ověřené uživatele. Všechny virtuální karty MALL Pay jsou plnohodnotné a fungují bez omezení.</strong>

&nbsp;

Virtuální kartu je možné vygenerovat a spolu s plastovou variantou jednoduše spravovat přímo v mobilní aplikaci. Zde lze měnit přístupové údaje nebo obě karty deaktivovat, pokud má klient podezření na zneužití. V takovém případě MALL Pay obratem vygeneruje novou virtuální kartu, kterou je opět možné začít využívat ještě před tím, než dorazí její fyzická varianta.

&nbsp;

Virtuální karta nemá žádná omezení. Umožňuje tedy nákupy online i v kamenných obchodech nebo například výběr v bankomatech s bezkontaktním terminálem v Česku i zahraničí. V aplikaci MALL Pay je možné jednoduše a bezpečně zobrazit číslo karty a údaje z ní, takže plastovou verzi není nutné mít při nákupech u sebe. Samozřejmostí je možnost využívání v rámci Apple Pay nebo Google Pay.

<strong> </strong>

Přestože virtuální karta může nahradit klasickou, bude MALL Pay zatím zasílat k novým účtům nadále i plastovou variantu.

<em>“Příprava, výroba a doručení plastové platební karty může trvat až týden. Nově budou mít i noví klienti možnost využívat virtuální kartu okamžitě po registraci a schválení,”</em> vysvětluje <strong>Kolesa</strong>. <em>“Zároveň víme, že naprostá většina z našich klientů ocení možnost kombinovat oba typy karet. Ne všude jsou bezkontaktní terminály a například pro výběr z bankomatu je plastová karta stále ještě jistota.”</em>

&nbsp;

<strong>V srpnu dostane virtuální kartu zdarma i bezplatný startovní účet </strong>

Ta největší revoluce, spojená s virtuálními kartami, se v MALL Pay teprve chystá. V srpnu totiž služba umožní pořídit si virtuální platební kartu také k bezplatnému účtu Start. A to zcela zdarma. V tomto případě však MALL Pay již běžnou plastovou kartu nezašle a klient tak bude využívat výhradně virtuální variantu. Ani ta nebude mít žádná omezení, zvládne placení nebo výběry přes běžný bezkontaktní terminál nebo bankomat v Česku i ve světě.

&nbsp;

Význam účtu Start se tak výrazným způsobem posílí a nově začne služba cílit především na mladší generaci. <em>“Účet Start využívá asi polovina celkového počtu ověřených klientů. Cítíme, že má potenciál zaujmout především mladou cílovou skupinu, protože produkt, jaký teď nabídneme, na trhu zcela chybí. Zavedením virtuální karty umožníme platit kdekoliv, i mimo síť partnerských e-shopů, na které byli uživatelé Startu momentálně limitováni,”</em> vysvětluje <strong>Kolesa</strong>. <em>“Vznikl tak ideální účet například pro všechny, kteří chtějí kromě nákupů jednoduše konsolidovat platby za všechna předplatné, jako je Spotify, Netflix, HBO nebo třeba herní služby.”</em>

&nbsp;

MALL Pay se zároveň postará o to, aby atraktivitu neztratily ani nadále zpoplatněné účty Plus a Komplet. Ty se nově ještě více přiblíží potřebám pravidelně nakupujících Čechů.

<em>“V případě zpoplatněného účtu se nebavíme pouze o možnosti vlastnit skipovací kartu MALL Pay. Účty mají celou řadu dalších benefitů, které ocení všichni pravidelně nakupující,” </em>vysvětluje <strong>Kolesa</strong>.<em> “Připravujeme nový mix výhod, který doplní ty stávající – tedy dopravu na výdejny zdarma, bezplatné služby pohotovostního řemeslníka dvakrát do roka nebo předplatné magazínu dTEST.”</em>

&nbsp;

<strong>Platby skipovací kartou rostou, lidé s nimi více utrácí</strong>

Zájem o skipovací karty MALL Pay roste. Od jejich představení v říjnu loňského roku si je pořídila více než tisícovka klientů, přičemž zhruba polovina z nich využívá nejvyšší účet Komplet. Velký nárůst zájmu o chytré kreditky, kam se skipovací karty MALL Pay řadí, a vyšší frekvenci plateb nebo průměrné útraty, zaznamenala služba letos v květnu v souvislosti se znovuotevřením kamenných obchodů. Průměrná výše platby se skipovací kartou díky tomu stoupla ze dvou tisíc na 2400 korun.

&nbsp;

I s pomocí virtuálních karet by MALL Pay počet ověřených klientů do konce roku rád ztrojnásobil. Růst chce i v segmentu rychlých skipů – tedy 14denních odkladů platby na e-shopech. Počet obchodníků, kteří odklad nabízí, v květnu díky integraci do platební brány ComGate překonal hranici sedmi tisíc.