Spravujete svůj rodinný rozpočet pomocí bločku, tužky a kalkulačky? Dobře, i to je cesta. Jen někdy zbytečně složitá. Zapojte naplno zevlující techniku a vyzkoušejte některou z těchto chytrých aplikací. Ušetří vám nervy i spoustu času. A – jak je známo – čas jsou peníze.

1. GOODBUDGET

Systém obálek se osvědčil už spoustě generací před námi. Aplikace Goodbudget tuto metodu vzala, a jednoduše převedla do digitálního světa. Peníze si v ní můžete rozdělit do různých kategorií nebo na konkrétní účely a pak z nich postupně odebírat.  

Aplikace je designově příjemná, jednoduchá a vhodná zejména pro sdílené rozpočty. Obsahuje spoustu dalších užitečných funkcí, bohužel však nepodporuje češtinu. V základní verzi je zdarma, lepší péči si pak můžete dopřát za 5,99 USD měsíčně. Hodnocení na Google Play: 4,3, App Store 4,7.

goodbudget

2. SPENDEE 

Hledáte českou aplikaci, která funguje podobně jako Goodbudget? Spendee je ta správná volba. Pomůže vám optimalizovat rozpočet a udržet vaše výdaje pod kontrolou. Získáte perfektní přehled o tom, za co své peníze utrácíte, a třeba odhalíte i pár zbytečně hladových míst.  

Apka je (samozřejmě) v češtině a nabízí i uživatelsky přívětivý, zajímavý design. V základní verzi je zdarma, prémiová verze s maximem funkcí vás přijde na 2,99 USD měsíčně. Hodnocení na Google Play: 4,2, App Store: 4,6. 

spendee

3. WALLET

Wallet od BudgetBakers je další česká aplikace s podobnou funkcionalitou, která určitě stojí za pozornost. Nabízí možnost sledování výdajů a správu rozpočtu, včetně analýzy finančních cestiček. Příjemná je i automatická synchronizace s bankovními účty, díky které vždycky víte, kolik peněz máte zrovna k dispozici. Můžete si také nastavit specifické finanční cíle a plány.  

Apka je dostupná v češtině a v základu ji také můžete využívat zdarma. Hodnocení na Google Play: 4,5, App Store: 4,5.  

wallet

4. TOSHL FINANCE

Původně americká aplikace Toshl Finance nabízí většinu výše zmíněných funkcí: profesionální plánování rozpočtů a jejich vyhodnocení pomocí grafů, automatické propojení s bankovními účty nebo výdajové limity. Jeden účet můžete využívat na více mobilních zařízeních a operovat se dá v téměř 200 různých měnách, včetně 30 kryptoměn. Užitečná je i možnost importovat svá data v několika různých formátech.  

Apka je zdarma, pokročilé funkce potom od 2,99 USD měsíčně. Jedinou vadou na kráse je omezený výběr jazyků – čeština zatím není dostupná. Hodnocení na Google Play: 4,1, App Store: 4,7. 

toshl finance

5. ACORNS

Acorns je aplikace zaměřená na mikroinvestice. Zaokrouhluje vaše nákupy na celý dolar a automaticky investuje rozdíl. Peníze se pak zhodnocují a vy spoříte, aniž byste museli jednorázově vydávat víc peněz naráz. Aplikace také pomáhá zlepšit finanční gramotnost u dětí i dospělých a nabízí spoustu zajímavých speciálních akcí a bonusů

Apka bohužel není v češtině a i za základní verzi musíte zaplatit, přijde vás na 3 USD měsíčně. Hodnocení na Google Play 4,7, na App Store: 4,7. 

acorns

6. PATRIA FINANCE

Patria Finance je propracovaná aplikace určená pro správu vašeho investičního portfolia. Vzhled i přístupnost odpovídá potřebám opravdových profíků, snadno se v ní ale zorientujete i jako laik. Na pár kliknutí tu převedete své peníze do jiné měny, nakoupíte a prodáte akcie nebo si prohlédnete detaily svých cenných papírů. Vše je 100% bezpečné. 

Apka je v češtině a zdarma. Hodnocení na Google Play: 2,8, App Store: 4,0. 

patria

7. SKIP PAY

To nejlepší na konec! 🙂 S naší mobilní apkou máte perfektní přehled o svých nákupech i dalších výdajích. Pokud využíváte balíček MINI, uvidíte tu všechny své Odložené platby i nákupy na Třetinu, takže přesně víte, kdy je potřeba co uhradit

S balíčkem MAXI máte k dispozici určitý finanční limit, který vám pomůže udržet nákupy v rozumných mezích. Najdete tu také ovládací panel ke své Skip Pay kartě – můžete ji jednoduše aktivovat, zamknout, odemknout nebo si zobrazit PIN.  

Apka umožňuje nastavení a správu mikroinvestic i věrnostního konta s body, které tu snadno vyměníte za skvělé odměny. Můžete si sem také ukládat účtenky od svých dalších nákupů, abyste je nemuseli skladovat doma v krabicích od bot. 

Skip Pay apka je v češtině a zcela zdarma, stejně jako využívání našich balíčků. Hodnocení na Google Play: 4,8, na App Store 4,8. 

skip pay

Ať už si vyberete chytrého pomocníka, nebo zůstanete u bločku a tužky, hlavně si rozpočty dál hlídejte. Jakmile se jim poleví, rády se utrhnou ze řetězu – a pak se špatně dohánějí. Zkrátka – nakupujte chytře a s rozumem. 

Hodnocení článku:

(2 hlasů, průměrné hodnocení: 5.00 z 5 )
Loading...

Témata:

Komentáře:

Sledovat
Chci být informován o:
guest

0 Comments
nejstarší
nejnovější nejoblíbenější
Inline Feedbacks
Ukázat všechny komentáře
0
Napište nám prosím do diskuze váš názor.x