Spousta činností se dnes přesouvá do online světa — nákupy, uzavírání smluv, komunikace se státní správou, internetové bankovnictví… Riziko zneužití vašich osobních a platebních údajů tak strmě stoupá. Případné právní a finanční nepříjemnosti vám pomůže řešit pojištění internetových rizik. Na co všechno se vztahuje?

Co je pojištění internetových rizik 

Pojištění internetových rizik vás chrání před nástrahami internetu. Pomůže vám domoci se svých práv i nahradit případné finanční ztráty. Vztahuje se na:  

  • Problémy s nákupy v e-shopech. Nedodal vám e-shop objednané zboží, přišlo vám něco poškozeného nebo vám zamítli oprávněnou reklamaci? Objednali jste si zájezd k moři, ale voucher vám byl vystaven na špatné datum? Pojištění vám poskytne právní ochranu a náhradu vzniklých škod. 
TIP!
TIP: Bojíte se, že vám zboží zakoupené přes internet nedorazí?Nakupujte se Skip Pay a zaplaťte až po doručení. Co nepřijde, to neplatíte.
  • Zneužití identity na internetu. Naboural se někdo do vašeho internetového bankovnictví nebo si sjednal půjčku vaším jménem? Pojištění se vztahuje i na ochranu vašich osobních údajů a podrží vás, pokud někdo odcizí vaše identifikační a autorizační údaje, jako třeba číslo občanského průkazu, telefonní číslo, adresu nebo přihlašovací jména a hesla.  
  • Odcizení údajů z platební karty. Online platby jsou čím dál běžnější, pojištění se proto vztahuje i na zneužití vaší karty při nákupech v internetových i kamenných obchodech, výběru z bankomatu nebo placení mobilem. 
TIP!
TIP: Chcete minimalizovat riziko, že někdo zneužije vaši platební kartu a vybílí vám úspory? Plaťte se Skip Pay kartou, která není provázaná s běžným účtem. Vaše peníze tak budou v bezpečí.
  • Poškození pověsti. Šíří o vás někdo na sociálních sítích záměrně lži, pomlouvá vás, uráží nebo vyzrazuje pikantnosti z vašeho soukromého života? Nemusíte si to nechat líbit. Získejte právní ochranu od vaší pojišťovny. 
zásady bezpečnosti  na internetu

Jak minimalizovat riziko podvodu na internetu 

Riziko podvodu snížíte, když budete dodržovat základní zásady bezpečnosti na internetu:  

  • Neukládejte v e-shopech číslo své karty. Předvyplněné údaje vám sice ulehčí příští nákupy, usnadní ale také případné zneužití karty.  
  • Nakupujte jen na ověřených internetových obchodech. 
  • Do každého účtu používejte silné unikátní heslo, které obměňujte každé tři měsíce. 
  • Aktualizujte si antivirové programy a nepřihlašujte se na veřejné WiFi sítě. 
  • Zabezpečte si mobilní telefon a přístupy ke všem aplikacím. 
  • Na sociálních sítích o sobě zveřejňujte jen minimum informací a nepřidávejte si do přátel lidi, které neznáte. 
  • Nastavte si limit na bankovní transakce jen na úroveň svých potřeb. 
  • Pravidelně kontrolujte své bankovní výpisy, jestli se na nich neobjevily podezřelé transakce.  
TIP!
TIP: Jaké důmyslné triky používají podvodníci, když z vás chtějí vylákat vaše citlivé údaje? Přečtěte si článek 5 způsobů, jak se chránit před finančními podvody a nenechte se napálit.

Hodnocení článku:

(3 hlasů, průměrné hodnocení: 2.33 z 5 )
Loading...

Témata:

Komentáře:

Sledovat
Chci být informován o:
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Ukázat všechny komentáře
0
Napište nám prosím do diskuze váš názor.x