PayPal

PayPal je internetová služba pro finanční transakce, která má za cíl zprostředkovat rychlejší a bezpečnější platby.

Jak funguje PayPal platba?

PayPal funguje jako elektronická peněženka. Uživatel si vytvoří vlastní účet, do kterého zadá informace ze svých platebních karet. Do účtu se přihlašuje stejně jako do internetového bankovnictví. U obchodníků pak platí pouhým zadáním e-mailu a hesla.

Uživatel si vytvoří vlastní účet, do kterého zadá informace ze svých platebních karet. Následně může platit u obchodníků pouhým zadáním e-mailu a hesla, aniž by pokaždé v e-shopu musel zadávat údaje ze své karty.

Vytvoření účtu a používání služby je zdarma, pokud se jedná o platby ve stejné měně.

PayPal mezi jednotlivými účty umožňuje jednoduché přijímání a posílání peněz a u partnerských obchodníků nabízí slevy a benefity, mezi které patří i odložená platba. Podmínkou pro využívání služby jsou povolené internetové platby na platební kartě.

Služba je rozšířená jak v zahraničí, tak v Česku, jejím prostřednictvím lze finančně podpořit i neziskové organizace, které službu využívají anebo si naopak nechat na PayPal platby posílat. V takovém případě je nutné si v účtu PayPalu nechat ověřit číslo bankovního účtu, na který bude služba přijaté peníze převádět.