B2B

E-commerce Best Practice: 5 způsobů, jak vylepšit checkout proces

Efektivní platební proces má zásadní vliv na tržby e-shopu. Téměř 70 % online nakupujících z různých důvodů opouští svůj košík. Rychlý průběh nákupu a jednoduchá, pohodlná platba však dokáže 27 % těchto lidí přesvědčit, aby objednávku dokončili. Jak tedy zpříjemnit zákazníkovi proces platby? Na příkladech špičkových českých e-shopů vám ukážeme 5 osvědčených postupů.

Jak ušetřit 20 % na Google Nákupech

Chcete snížit náklady na reklamu a zároveň zvýšit viditelnost svých produktů? Inzerujte chytře. Skip Pay CSS program ušetří e-shopům až 20 % nákladů v Google Nákupech, vylepší jejich šance na výhru v aukcích a může jim pomoci i s další propagací.

Nakoupí častěji, utratí více: Nabídněte svým zákazníkům výhody BNPL

Co je to BNPL? Buy Now, Pay Later (Nakup teď, zaplať později) jsou moderní platební metody, které zákazníkům umožňují odložit část nebo celou platbu za zboží. V ČR je aktuálně nabízí přibližně 30 % e-shopů a jejich popularita rychle roste. BNPL můžou přinést vašemu e-shopu zajímavé konkurenční výhody, zvyšují spokojenost zákazníků a podporují prodej.

Kup teď, zaplať později: Vyberte to správné BNPL řešení pro váš e-shop 

Platební metoda „Kup teď, zaplať později“ je populární zejména mezi mladšími spotřebiteli. Odložené platby (BNPL) využívá více než polovina zákazníků do 40 let a třetina lidí nad 40 let. 85 % zákazníků, kteří BNPL už využili, plánuje takto nakupovat opakovaně. Dá se tedy očekávat, že odložené platby budou čím dál důležitější součástí e-commerce. Jak vybrat to správné BNPL řešení, které splní očekávání zákazníků a zároveň podpoří vaše obchodní cíle?

Porovnali jsme 6 největších marketplaces: Která online tržiště jsou nej? 

Online tržiště poskytují e-shopům skvělou příležitost oslovit nové zákazníky, prodat jim více různého zboží a významně tak navýšit svůj obrat. Ve světě e-commerce se tyto prostory těší stále větší oblibě obchodníků i zákazníků a jsou čím dál tím důležitější. Váháte, který marketplace vybrat pro svůj e-shop? Porovnali jsme pro vás Allegro, Mall.cz, Alzu, Heureku, Trendyol, Kaufland a Shein, a to hned v osmi kategoriích. Díky přehlednému srovnání si snadno vyberete marketplace přesně na míru.

Housewarming se Skip Pay: Jak jsme propojili fintech, bankovnictví a e-commerce 

Konec října 2023 přinesl českému finančnímu a e-commerce sektoru výjimečný okamžik – Housewarming se Skip Pay. Tato událost nebyla pouze oslavou přestěhování Skip Pay do nových prostor ČSOB, ale také platformou pro hlubokou diskusi o průsečících mezi bankovnictvím, fintechem a e-commerce. Jak to probíhalo a co je nového ve světě e-shopů?

BNPL platby: Revoluční způsob, jak malé e-shopy zvyšují konverzi a prodeje 

Flexibilita a pohodlí při placení jsou hlavními nákupními trendy dneška. Ke spokojenosti zákazníků a zvýšení konverzí i malých e-shopů přispívá odložená a rozložená platba – tedy „nakup nyní, zaplať později“ (Buy Now, Pay Later aneb BNPL). Tato metoda je žhavým tématem v e-commerce a nabízí mnoho výhod pro zákazníky i prodejce. Jaké to jsou?