Koronavirus

Češi už se odložené platby nebojí. Rosteme i díky skipování

Čechů, kteří při online nákupech využívají odloženou platbu MALL Pay, přibývá. Díky licenci na poskytování platebních služeb, kterou jsme získali na podzim, teď lidem nabízíme i další produkty včetně platební karty. V roce 2020 jsme zprostředkovali platby v řádu stovek milionů korun a meziročně vyrostli zhruba na dvojnásobek. Přidejte se k nám i vy.

5 tipů, které vám usnadní vánoční nákupy ve speciálním režimu

O tom, že letošní Vánoce budou trochu jiné, než v uplynulých letech, není pochyb. I když nemáme věšteckou kouli, je pravděpodobné, že na přeplněná nákupní centra letos nedojde. Většina lidí fronty v obchodech vymění za nákupy online. A e-shopy budou mít práce až nad hlavu. Víme, jak vánoční nákupy v čase koronaviru elegantně zvládnout.

Offline zábava pro děti. Jak zatočit s domácí nudou?

České školy jsou už třetím měsícem zavřené nebo fungují ve velmi omezeném režimu. A rodiče díky tomu mají možnost strávit se svými dětmi více času. To je na jednu stranu skvělé, ale na druhou stranu také velmi náročné. Začínají vám vaši znudění potomkové, kterým chybí kontakt s kamarády, přerůstat přes hlavu? Víme, jak si společný čas zkrátit.

Improvizací proti šíření koronaviru. Jak si doma vyrobit roušku?

Od 15. března je celé Česko v souvislosti s šířením nového koronaviru v karanténě. To ve zkratce znamená, že by se lidé kromě cesty do práce nebo na nákup měli držet doma. 18. března vláda přidala nařízení nevycházet z domova bez ochrany obličeje, která může zmírnit šíření viru. Protože veřejnost, a dokonce i zdravotníci čelí nedostatku ochranných pomůcek, rozeběhla se v zemi domácí výroba roušek. Máme pro vás několik návodů, jak na to.