Platba převodem

Číslo / kód banky

Číslo, respektive kód banky, slouží k identifikaci dané banky. Je součástí každého čísla účtu, nachází za lomítkem a sestává ze 4 čísel. Jedná se o nezbytný údaj při platebním styku v rámci České republiky. Pokud se jedná o zahraniční platbu, používá se místo směrového kódu banky tzv. SWIFT kód. Kromě bankovních institucí májí vlastní kód také spořitelny […]

Příkaz k převodu

Příkaz k převodu umožňuje odeslat nehotovostní finanční prostředky z jednoho účtu na jiný účet. Lze ho provést prostřednictvím internetového, mobilního bankovnictví nebo na pobočce své banky, kde se za tuto službu může platit poplatek. V rámci procesu zadávání příkazu k úhradě, respektive převodu, je nutné vyplnit číslo účtu příjemce, částku, kterou chce odesílatel převést, případně variabilní a konstantní symbol, […]

Dobírka, nebo platba předem? Zkombinujte výhody obou platebních metod

Dobírka byla pro Čechy, kteří nakupují na internetu, dlouhé roky nejoblíbenější platební metodou. V poslední době ji ale vytlačují modernější způsoby úhrady zboží. Protože zabezpečení plateb na internetu neustále stoupá, přibývá lidí, kteří za nákupy bez obav platí předem. Bude v budoucnu pro dobírku na trhu místo, nebo se s ní budete muset definitivně rozloučit?

Neriskujte a užijte si dovolenou s cestovním pojištěním

Pojištění je trochu rozporuplný produkt. Jeho smysl totiž poznáte až ve chvíli, kdy se vám přihodí nějaká nepříjemnost – ať už jde o vytopený byt, nabourané auto, úraz nebo ztrátu zavazadel v zahraničí. Pak rázem zjistíte, jak moc se sázka na to, že vám se určitě nic nestane, nevyplácí. A to navíc v době, kdy díky internetu sjednání většiny druhů pojištění vyřešíte během chvilky. Tak neriskujte a radši se s námi podívejte, jaké jsou výhody pojištění online!

Platba převodem: Ozvěna minulosti, nebo nestárnoucí klasika?

Je platba převodem přežitá metoda, která má léta největší slávy definitivně za sebou, nebo stojí za to jí ještě dát šanci? Záleží na tom, jaký typ zákazníka jste. Pokud moderním platebním metodám tak úplně nedůvěřujete, dobře vám poslouží. Jestliže naopak jdete s dobou, může se vám zdát zoufale zastaralá. Jisté ale je, že má svá pozitiva i negativa. A my jsme se na ně podrobněji podívali!

7 možných plateb na internetu: Jakou vybrat?

Ještě před nedávnem jsme se museli spokojit jen s dobírkou a klasickým bankovním převodem. Dnes je možností plateb na internetu celá řada a nikde není psáno, že současný počet je ten konečný. Nové metody jsou čím dál bezpečnější a pohodlnější, některé nabízí i další přidanou hodnotou. Evoluci prostě nejde zastavit.