Tipy & Triky

Světový den spotřebitelských práv: Víte, co si k vám obchodník (ne)smí dovolit?

Světový den spotřebitelských práv se každoročně slaví 15. března jako připomínka myšlenky amerického prezidenta J. F. Kennedyho. Ten v roce 1962 definoval základní práva kupujících a zahájil tak novodobou éru ochrany spotřebitelů. Cílem Světového dne spotřebitelských práv je rozšíření povědomí o těchto právech. Znáte je?

Daňové přiznání za rok 2023: Na co nezapomenout? 

Termín pro podání daňového přiznání se blíží, a i když jde o neoblíbenou činnost, raději ji neodkládejte. Pozdní podání vás může přijít draho. Kdo má povinnost vyplnit Daňové přiznání k příjmu fyzických osob, jak si snížit daňový základ a které slevy na dani budou v příštím roce už pasé?

Netrefil se Ježíšek do vkusu? Poradíme vám, co udělat s nevhodnými dárky

Vánoce jsou za námi a společně s nimi i rozdávání dárků. Věříme, že jste si vánoční pohodu užili do sytosti a bohatá nadílka byla přesně podle vašich představ. Co ale dělat v případě, že se vám Ježíšek do vkusu netrefil? Nevhodný dárek nemusí nutně zapadat prachem na půdě a čekat na příští rok, až ho v rámci putování nepotřebných prezentů pošlete o dům dál. Máme pro vás pár tipů, jak můžete nehodící se dárky pohodlně vrátit nebo zužitkovat klidně hned.