Přejete si, aby pro vás byly Vánoce šťastné a veselé, ale místo toho běháte celý advent jako křeček v kolečku, sháníte dárky a jste ve stresu, kolik vás to všechno bude stát? Zkuste to letos jinak a zažijte Vánoce na pohodu. Jak na to?

Jak vytvořit rozpočet na vánoční dárky 

O Vánocích peníze lítají, že ani nevíte jak. Mějte proto přehled o svých financích — určete si rozpočet a držte se ho. Sepište si, kolik peněz můžete a chcete letos utratit za dárky, výzdobu, sváteční oblečení a pohoštění. Nastavte si realistický rozpočet tak, aby vánoční nákupy neohrozily běžný chod vaší domácnosti. Vše si poznamenejte, včetně seznamu lidí, které chcete obdarovat a částky za jednotlivé položky. Zjistíte tak, co opravdu potřebujete, bez čeho se můžete obejít a na čem se dá ušetřit.  

TIP!
TIP: Sledujte své výdaje a zaznamenávejte si je do mobilní apky, tabulky v Excelu nebo třeba na kus papíru. Budete mít díky tomu přehled, kolik jste už utratili a kolik peněz vám ještě zbývá. Vyčleněné peníze se vám tak nerozkutálí.

Jak o Vánocích ušetřit 

Obáváte se, že plánovaný rozpočet nepokryje všechny potřebné položky? Snižte své výdaje na minimum.  

  • Nakupujte v předstihuNákup dárků nenechávejte na poslední chvíli, kdy jsou ceny vyšponované na maximum. Raději je pořizujte postupně v průběhu roku. Vyhnete se tak zbytečnému napětí i nákupu předražených dárků, po kterých sáhnete, jen abyste něco už konečně koupili. 
  • Nakupujte výhodně. Víte přesně, co je potřeba sehnat? Pak k nákupu využijte slevové akce a kupony. Žádné nejsou? Nahlédněte do srovnávačů zboží a zjistěte, kde vybraný produkt nabízí nejvýhodněji.  
  • Pořiďte dárky na jednom místě. Na velkých online tržištích seženete vše potřebné od dekorací po dárky, a ušetříte tak nejen čas při nakupování, ale i peníze za dopravu zboží. 
TIP!
TIP: Nakupte své vánoční dárky Skip Pay kartou. Získáte tak slevu až 1 000 Kč na první nákup a 12× 100 Kč na ty další. Prosincové nákupy navíc zaplatíte až v lednu, a nedáte za to ani korunu navíc.
  • Zvažte Vánoce bez dárků. Znamená pro vás nákup vánočních dárků velký zásah do vašeho rozpočtu? Pojďte na to letos jinak. Zaveďte nákup symbolických dárků do 100 Kč, darujte dárky vlastnoručně vyrobené nebo si v rodině zahrajte na tajného Ježíška a na základě losu obdarujte každý pouze jednoho člověka.  
  • Schovávejte si účtenky. Není nic dražšího než dárek, který nesedne nebo se hned rozbije. Účtenky od nákupů proto nevyhazujte, ať můžete takové dárky ihned reklamovat nebo vyměnit.  
TIP!
TIP: Vyhněte se vyhozeným penězům za nevhodné dárky. Se Skip Pay je zaplatíte až po doručení a vyzkoušení. Věci, kterými se netrefíte do vkusu, vrátíte zpátky na pár ťuknutí do telefonu. Navíc získáte zdarma prodlouženou záruku i pojištění proti rozbití a krádeži.

Proč nakupovat dárky se Skip Pay 

Do vánočních nákupů nezapomeňte zapojit také Skip Pay kartu. Vyplatí se vám to hned z několika důvodů: 

  • Štědrý moneyback. Z prvního nákupu získáte zpět až 1 000 Kč a 12× 100 Kč z těch dalších. 
  • Platíte až po vyzkoušení. Dejte sbohem předražené dobírce. S námi za zboží platíte až 50 dní po doručení a na nákupy získáte až 50 000 Kč. 
  • Prodloužená záruka a pojištění proti rozbití a krádeži. Prasklý displej u telefonu, ukradená taška s notebookem nebo rozbitá pračka těsně po záruce vám už nemusí přidělávat vrásky na čele. My se o to postaráme.  
  • Platba až po Vánocích. Máte našponovaný vánoční rozpočet? S námi prosincové nákupy zaplatíte až z lednové výplaty a nedáte za to ani korunu navíc. 
  • Odměny. Za nakupování s námi sbíráte body a ty pak proměníte za lákavé slevy u vybraných obchodníků.
Nekupujte zajíce v pytli. Na zaplacení nákupů s námi máte až 50 dní
Nekupujte zajíce v pytli. Na zaplacení nákupů s námi máte až 50 dní

Hodnocení článku:

(2 hlasů, průměrné hodnocení: 3.00 z 5 )
Loading...

Témata:

Komentáře:

Sledovat
Chci být informován o:
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Ukázat všechny komentáře
0
Napište nám prosím do diskuze váš názor.x