Lámete si hlavu, co nadělit svým blízkým pod stromeček, nebo je chcete obdarovat pouze drobnostmi? Připravte si pro ně vlastnoručně vyrobené dárky. Ty nejen potěší, ale zároveň vám ušetří nemalou část rodinného rozpočtu. Co vše můžete vytvořit?

DIY dárky k Vánocům pro mlsné jazýčky 

Co pod stromečkem potěší malé i velké mlsouny?  

  • Pečený čaj. Tato klasika z mraženého ovoce příjemně zahřeje během chladných zimních večerů. Stačí nasypat ovoce do pekáče, přidat vánoční koření a zapéct v troubě. 
  • Sušenky na tisíc způsobů. Máte oblíbené těsto na sušenky nebo na linecké? Rozválejte ho, vykrojte do požadovaných tvarů a poklaďte ho jedlými květy, ozdobte vánočními motivy nebo posypte čokoládou a oříšky. 
  • Čokoládová bonboniéra. Rozpusťte kvalitní čokoládu ve vodní lázni, pomocí lžičky ji naneste na pečící papír a vytvarujte kolečka. Na každé kolečko přidejte oříšky, lyofilizované ovoce nebo jiné zdobení, a poté naskládejte do pěkné krabičky.  
  • Sladké pomazánky. Co takhle připravit marmeládu z pomerančů nebo pečených jablek, domácí Nutellu a arašídové máslo?  
  • Snídaňová směs. Milovníka sladkých snídaní jistě potěší směs oříšků semínek, vloček a sušeného ovoce nebo granola s minimem cukru.  
TIP!
TIP: I nákup ingrediencí a doplňků na DIY dárky něco stojí. Nakupte je proto Skip Pay kartou. S tou zaplatíte nejen na e-shopech, ale i v kamenných prodejnách, a navíc od nás získáte až 1 000 Kč zpět z prvního nákupu.

DIY dárky k Vánocům pro labužníky

Souhlasíte, že láska prochází žaludkem? Reflektujte to i zvolenými dárky. 

  • Bylinkové máslo. Máte doma sušené nebo čerstvé bylinky? Smíchejte je se změklým máslem, osolte, vytvarujte do požadované velikosti a nechte ztuhnout. 
  • Pesto. Na pesto můžete použít bazalku, rukolu, ale i červenou řepu. Jednu z těchto surovin rozmixujte s olivovým olejem, ořechy, solí, parmazánem a česnekem – a chuťové pohárky si budou chrochtat blahem. 
  • Domácí likér. Lahvinkou kvalitního šnapsu nikoho neurazíte. Připravte dokonalý vaječný koňak nebo čokoládový likér z ledových kaštanů. 
  • Instantní směs na pečení. Chce po vás každý recept na vaši sváteční bábovku? Udělejte za ně půl práce a navrstvěte všechny sypké přísady do jedné sklenice. Ke sklenici přidejte i návod a popis dalších surovin, které je potřeba do těsta přidat.  
  • Nakládaný sýr potěší každého milovníka zrajících sýrů. Ty naložte do oleje, přidejte koření a bylinky. Stejným způsobem můžete naložit i sušená rajčata – a chuťovka k vínu je na světě.   
Žádné čáry přes rozpočet. Plaťte jen tolik, kolik se vám zrovna hodí
Žádné čáry přes rozpočet. Plaťte jen tolik, kolik se vám zrovna hodí

DIY dárky k Vánocům pro domácí pohodu 

Chcete svým blízkým nadělit tolik zaslouženou pohodu nebo hledáte tip, jak vyrobit dárek na poslední chvíli? 

  • Domácí čaj. Sbíráte si přes léto bylinky na vlastní čaj? Potěšte jím i své blízké. Můžete ho připravit z nasušených bylinných směsí nebo šípků. 
  • Vonný sprej do interiéru. K vánoční atmosféře neodmyslitelně patří i provoněný domov. Do lahvičky s rozprašovačem nalijte filtrovanou vodu a čistý alkohol, přidejte pár kapek esenciálního oleje a idylka je zaručena.  
  • Přísady do koupele. Naložit se po adventním shonu do horké vany je recept na dokonalou očistu pro tělo i mysl. Rozmazlete proto své okolí solí do koupele, kterou připravíte z hrubozrnné soli, olivového a esenciálního oleje. Připravit ale můžete i šumivé koule do koupele z jedlé sody, kyseliny citronové, škrobu, kokosového a esenciálního oleje.  
  • Tělový peeling. Konec roku bývá ve znamení bilancování, odstraňování toho starého a ladění se na to nové. Vezměte tuto symboliku doslova a pomozte tělu zbavit se staré kůže díky domácímu peelingu ze soli, kokosového oleje a limetkové šťávy, nebo ze třtinového cukru, mleté kávy a kokosového oleje. 

Netradiční a vtipné vánoční dárky 

Nesmí u vás doma chybět na Vánoce radost a smích? Vyrobte dárky, u kterých se dojmete i pobavíte. 

  • Dárkový poukaz pro gurmány. Oblíbené jídlo je sázkou na jistotu. Místo voucheru do restaurace ale nadělte poukaz na snídani do postele nebo tříchodovou večeři, kterou připravíte doma. Se správnou atmosférou okolo to bude nezapomenutelným zážitkem. 
  • Svatební tombola i od Ježíška. S touto netradiční tombolou jste se už možná setkali na svatbách. Uvolnění atmosféry se ale hodí i na Vánoce. Darujte tak něco zub (pastu a kartáček), jídelní servis (papírové tácky, plastové příbory a ubrousky) nebo božský klid (špunty do uší). 
  • Obálky „Otevři, až…“. Sestavte sadu do obálek, na které napíšete Otevři, až budeš smutný / nebudeš moct večer usnout / si splníš svůj sen atd. Do každé této obálky napište povzbudivý vzkaz a přidejte i malou pozornost. Do obálky „Otevři, až budeš smutný“ se hodí tabulka čokolády a obálka „Otevři, až si splníš svůj sen“ může obsahovat třeba girlandy.  
  • Vzpomínková knížka. Neplaťte stovky korun za fotoknihy a vyrobte si je doma za pomoci pěkného bloku, do kterého vlepíte fotografie, vstupenky a další připomínky společně strávených chvil. Pak už jen ke každé vzpomínce připište vtipný popisek – a máte dárek, který bude dělat radost i dlouhá léta. 
TIP!
Hledáte další tipy na vánoční dárky? Přečtěte si článek Tipy na vánoční dárky, které potěší celou rodinu.

Hodnocení článku:

(1 hlasů, průměrné hodnocení: 5.00 z 5 )
Loading...

Témata:

Komentáře:

Sledovat
Chci být informován o:
guest

0 Comments
nejstarší
nejnovější nejoblíbenější
Inline Feedbacks
Ukázat všechny komentáře
0
Napište nám prosím do diskuze váš názor.x