Vánoce

Netrefil se Ježíšek do vkusu? Poradíme vám, co udělat s nevhodnými dárky

Vánoce jsou za námi a společně s nimi i rozdávání dárků. Věříme, že jste si vánoční pohodu užili do sytosti a bohatá nadílka byla přesně podle vašich představ. Co ale dělat v případě, že se vám Ježíšek do vkusu netrefil? Nevhodný dárek nemusí nutně zapadat prachem na půdě a čekat na příští rok, až ho v rámci putování nepotřebných prezentů pošlete o dům dál. Máme pro vás pár tipů, jak můžete nehodící se dárky pohodlně vrátit nebo zužitkovat klidně hned.

Půjčka na Vánoce: Kdy se vám (ne)vyplatí? 

Blížící se vánoční svátky často znamenají velký zásah do rodinného rozpočtu. Spoustě lidí tak zní v hlavě otázka: „Půjčit si na vánoční dárky, nebo raději ne?”. Patříte mezi ně? Potom pečlivě zvažte všechny výhody a rizika vánočních půjček. Jaké to jsou a co když to jde i jinak?

7 tipů, kde s mallpay pořídit ty nejlepší dárky

Už máte vybrané vánoční dárky? Pokud ne, nemusíte panikařit, nějaký čas vám ještě zbývá. A když nadílku pořídíte s mallpay, můžete za ni zaplatit až po svátcích. Pokud navíc máte u mallpay bezplatný účet Plus, získáte k produktům pojištění proti rozbití i krádeži a prodlouženou záruku na 3 roky zdarma. Kde najdete ty nejhezčí dárky?

Chcete letos lépe vycházet s penězi? 5 tipů, jak vyzrát na utrácení

Udělaly vám Vánoce průvan v peněžence, ze kterého se budete ještě pár měsíců vzpamatovávat? Možná jste se rozhodli nakoupit příliš nákladné dárky. A nebo zkrátka moc neumíte zacházet s penězi. Nebojte, nejste v tom zdaleka sami. Tak se zkuste postavit svým finančním zlozvykům a vypěstujte si návyky, díky kterým se konečně naučíte šetřit.

5 tipů, jak se vyhnout půjčce na Vánoce

Lidé, kteří nemají našetřenou dostatečnou finanční rezervu, často pořizují vánoční dárky na dluh. I když je k tomu vede bohulibý záměr udělat radost svým blízkým, po svátcích přichází vystřízlivění v podobě splácení půjčky. A bohaté Vánoce se mohou proměnit v kolotoč finančních problémů. Jak se úvěrům na dárky vyhnout?