Sotva pominulo předvánoční nákupní šílenství, jsou tu neméně hektické novoroční výprodeje. Brousíte si zuby na konkrétní produkt? Nebo naopak hledáte, co vás zaujme? Poradíme vám, které velké e-shopy, kde můžete využít odloženou platbu, nabízejí ty nejlepší slevy.

MALL.CZ: Desítky procent dolů napříč kategoriemi

Jeden nejoblíbenějších českých e-shopů MALL.CZ aktuálně nabízí mega výprodej se slevami kolem 70 %. Ty se vztahují třeba na bílé zboží, elektroniku, oblečení, sportovní doplňky i dětský sortiment. Kromě toho, že na MALL.CZ můžete nakupovat s odloženou platbu, je dalším benefitem e-shopu také rychlost a přes 700 odběrných míst po celé republice.

Vivantis.cz: Vyberte si nový outfit nebo kosmetiku. Výhodně!

Doménou chrudimského e-shopu Vivantis, který má pobočku pro vyzvedávání zásilek v Chrudimi a Praze, je móda, doplňky a kosmetika. Módní kousky, kabelky, parfémy nebo značkovou pečující i dekorativní kosmetiku tu aktuálně nakoupíte až o 80 % levněji!

Šperky.cz a Hodinky.cz: Stylové doplňky za hubičku

Jistě, jistě. Vánoce jsou o spokojené atmosféře a rozzářených dětských očích, ale šperk ještě nikdy nikoho neurazil! A když ho pořídíte za zlomek původní ceny, bude vaše radost dvojnásobná. Zapátrejte na e-shopech Šperky.cz a Hodinky.cz, kde aktuálně probíhají masivní výprodeje. A třeba budete mít štěstí na skvělý módní kousek za neodolatelnou cenu.

Nákupy ve slevách
Věci, které si koupíte jen proto, že jsou levné, vám příliš radosti nepřinesou.

5 tipů, jak ze slev vyždímat maximum

1. Porovnávejte ceny

Otřepané, ale stále platné pravidlo – původní cenu a cenu po slevě, kterou uvádějí e-shopy, je dobré si proklepnout. Pomůže vám s tím třeba cenový srovnávač Heureka.cz, Zboží.cz nebo nástroj Hlídačshopů.cz, který sleduje vývoj cen v čase. Módu můžete vyhledávat a porovnávat na portálu Glami.cz a nábytek na webu Favi.cz. A pokud si brousíte zuby na chytré hodinky, pomůže vám praktický nákupní rádce. Za moment tak zjistíte, jestli e-shop skutečně sesekal cenu na minimum, nebo spíš maže potenciálním zákazníkům med kolem pusy.

Než se vrhnete na nákupy, vyplatí se porovnat také ceny v podobně zaměřených e-shopech. Ceny zboží se mohou lišit i v řádech tisíců korun. Díky důkladnému srovnání slev se vyhnete nevýhodným nákupům, kterých byste později mohli litovat. Na již zlevněné zboží lze často uplatnit ještě další slevy nebo slevové kupóny, díky kterým je možné snížit cenu nákupu.

2. Nekupujte zbytečnosti

„Přece to tam za ty peníze nenechám!“ Přesně tato úvaha často vede k tomu, že mnozí ve výprodejích nakupují velmi impulzivně, a to i věci, pro které se ve skutečnosti jen těžko hledá využití. Kalhoty, do kterých určitě jednou zhubnete? Výrazné šaty ve výprodeji na Zoot, v nichž se do společnosti neodvážíte? Toustovač do zásoby, protože ten váš by se přece mohl rozbít? Sami asi tušíte, jak tohle dopadne. Proto na takové nákupy radši zapomeňte a snažte se utrácet jen za to, co skutečně využijete.

Platba kartou ve slevách
Podařilo se vám finančně ustát Vánoce? Tak se nezruinujte ve výprodejích.

3. Čtěte recenze

Při výprodejích mají lidé sklony nakupovat bez rozmyslu, takže často až po nákupu zjistí, že produkt, který si pořídili, tak úplně nesplňuje jejich představy. Proto si před potvrzením objednávky udělejte pár minut času na to, abyste si přečetli podrobné parametry výrobku nebo reference dalších nakupujících. Nejenže tak eliminujete zklamání, ale vyhnete se i zdlouhavé proceduře vracení zboží.

4. Plaťte až po rozbalení

Pokud o sobě víte, že máte sklony k neuváženým rozhodnutím, využijte k nákupu odloženou platbu. Díky ní si budete moct produkty prohlédnout před tím, než za ně zaplatíte. Na uhrazení nákupu budete mít až 30 dnů, během kterých si můžete nákup důkladně prohlédnout a vyzkoušet. Díky tomu nemusíte platit za zajíce v pytli. A v případě, kdy zjistíte, že vám produkt z nějakého důvodu nesedí, můžete ho vrátit bez toho, aby vám zbytečně blokoval peníze.

5. Mějte trpělivost

Máte vyhlédnutý konkrétní produkt a číháte, až jeho cena klesne co nejníže? Tak nebuďte netrpěliví a počkejte si na ten správný moment. I když obchodníci obvykle hlásí, že ultimátní výprodeje už brzy skončí, pravdou zpravidla je, že ceny ještě mají kam klesat. Slevové akce navíc ve většině obchodů a e-shopů probíhají po celý leden, a tak je možné, že cena „vašeho“ výrobku v průběhu měsíce ještě spadne.

Hodnocení článku:

(5 hlasů, průměrné hodnocení: 5.00 z 5 )
Loading...

Témata:

Komentáře:

Sledovat
Chci být informován o:
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Ukázat všechny komentáře
0
Napište nám prosím do diskuze váš názor.x