Rádi byste vyrazili na dovolenou, ale nechcete, aby vás stála majlant? Máme pro vás několik variant low-cost dovolené i možností jejího financování. Přečtěte si 12 tipů, jak na dovolené ušetřit.

Levná dovolená u moře

Chcete si u moře užít za málo peněz hodně muziky? Skvělá dovolená vás nemusí stát desetitisíce. Stačí na to jít jinak než ostatní.

  • First minute zájezdy. Pokud se celou zimu těšíte na léto, kupte si zájezd v dostatečném předstihu a využijte výhodných předprodejních slev a dalších bonusů. Vždy srovnávejte nabídky více cestovních kanceláří, abyste měli přehled o těch nejvýhodnějších.
TIP!
TIP: Vybrali jste si dovolenou přesně podle svého gusta, ale nemáte celou částku na zaplacení? Využijte platbu na Třetinu. První část uhradíte teď a zbylé dvě doplatíte po 30 a 60 dnech.
  • Last minute zájezdy. Můžete odletět ze dne na den a netrváte na konkrétní destinaci? Kupte si last minute zájezd. Ceny zájezdů těsně před odletem padají na minimum, protože se cestovní kanceláře snaží co nejvíc doplnit kapacitu. 
  • Zaostřete na levné letenky. Nebojíte se cestovat na vlastní pěst? Neplaťte v ceně zájezdu vysokou provizi cestovce a zařiďte si vše sami. Akční letenky k moři vás můžou přijít jenom na pár stovek.
TIP!
TIP: Koupili jste letenky za hubičku, ale nemáte k nim odbavené zavazadlo? Jeho přikoupení něco stojí. Sbalte se raději jen do malého batohu, za který připlácet nemusíte. Na týdenní dovolenou v teple vám to vystačí.
  • Poznávejte méně známé destinace. Turisticky oblíbené destinace jsou drahé. Prozkoumejte raději ty neznámé, kde za ubytování i stravu zaplatíte podstatně méně, nebo cestujte do zemí, kde je levněji než u nás.
  • Jeďte ve skupině. Díky cestování ve skupině si užijete spoustu zábavy a zároveň si rozdělíte náklady na ubytování, dopravu a můžete využít i množstevní slevy při nákupu vstupů na památky. 
  • Vyrazte mimo sezónu. V hlavní sezóně jsou ceny vyšponované na maximum. Cestujte proto mimo sezónu. Užijete si tak poznávání nových míst s menším počtem turistů, levnější dopravu i ubytování.
  • Chovejte se jako doma. Poznejte obyvatele a kulturu domácích. Neplaťte za ubytování v drahých hotelech, ale využijte sdílené domácnosti nebo volné pokoje u místních. Nakupujte na trzích, vařte si sami a zajímejte se o zážitky, které v turistickém průvodci nenajdete.
TIP!
TIP: Zkuste couchsurfing — ubytování na gauči, které vás nic nestojí. Populární je také housesitting — pečování o dům v době, kdy jsou jeho majitelé dlouhodobě pryč. Vy za to máte ubytování zadarmo.

Levná dovolená v ČR

Lákají vás spíše lesy, hory, potoky a vůně domoviny? Za pohodovou dovolenou nemusíte cestovat tisíce kilometrů. 

  • Trampujte. Dovolená v přírodě, mimo dosah signálu, rozdělaný táborák, v nohách tisíc mil a spousta zážitků. Pokud vám to zní lákavě, vyrazte na vandr. Usnete jedině v měkké posteli? Vhodnou alternativou může být ubytování v chatkách.
  • Cestujte hromadnou dopravou. Dopřejte dovolenou i vašemu autu a nechte ho odpočívat v garáži. Vydejte se na cesty vlakem nebo autobusem. Vyjde vás to levněji a místo řízení si můžete odpočinout. 
  • Objevujte krásy okolí. Ruku na srdce, znáte všechna zajímavá místa ve vašem okolí? Toho, co máme přímo pod nosem, si často nevšímáme. Prozkoumejte proto zajímavosti vašeho kraje a navštivte místní akce nebo festivaly. 
  • Zabruste na slevové portály. Na slevových portálech můžete najít výhodné vouchery do restaurací, vstupy na památky a další aktivity v místě, kde se právě nacházíte.
  • Buďte paštikáři. Připravte si na výlety svačinu předem. Jídlo i pití tak budete mít po ruce. Vyhnete se díky tomu nutkání kupovat v restauraci litr kohoutkové vody za padesát korun nebo stát frontu na mastný langoš za stovku.
TIP!
TIP: Máte strach, že se na dovolené něco pokazí a vy budete potřebovat okamžitě peníze? Zbytečnou hotovost nechte doma a raději si přibalte naši Skip Pay kartu. Zaplatíte s ní všude a navíc máte k dispozici až 50 000 Kč na nenadálé výdaje.

Hodnocení článku:

(3 hlasů, průměrné hodnocení: 3.67 z 5 )
Loading...

Témata:

Komentáře:

Sledovat
Chci být informován o:
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Ukázat všechny komentáře
0
Napište nám prosím do diskuze váš názor.x