Příjmy a výdaje

Výpočet čisté mzdy pro rok 2021. O kolik si polepšíte a jak toho využít?

Rok 2020 byl náročný pro všechny. I proto zákonodárci připravili daňový balíček, jehož součástí je také návrh na zrušení superhrubé mzdy a snížení daňové zátěže zaměstnanců. Pokud bude schválen, polepší si čeští zaměstnanci až o několik desítek tisíc korun ročně. Zjistěte, jak daňová úprava ovlivní vaši mzdu, a přečtěte si naše tipy, jak s penězi navíc naložit.

Chcete letos lépe vycházet s penězi? 5 tipů, jak vyzrát na utrácení

Udělaly vám Vánoce průvan v peněžence, ze kterého se budete ještě pár měsíců vzpamatovávat? Možná jste se rozhodli nakoupit příliš nákladné dárky. A nebo zkrátka moc neumíte zacházet s penězi. Nebojte, nejste v tom zdaleka sami. Tak se zkuste postavit svým finančním zlozvykům a vypěstujte si návyky, díky kterým se konečně naučíte šetřit.

5 tipů jak poznat pochybnou půjčku

Lidé, kteří potřebují finanční injekci, mají dvě možnosti, kam se mohou obrátit. Mohou pro půjčku vyrazit do banky nebo prozkoumat nabídku některé z nebankovních společností. A právě na ně se dnes zaměříme. I když někteří z nebankovních poskytovatelů půjček nabízejí podmínky srovnatelné s bankami, u jiných narazíte na přemrštěné úroky a nevýhodné podmínky. Jak poznat, kterým společnostem byste se měli obloukem vyhnout?

Přerůstají vám výdaje přes hlavu? Známe 9 tipů jak na ně vyzrát

Neustále za něco platíte, ale vlastně pořádně nevíte, kam vaše peníze mizí? Pokud už máte neefektivních nákupů a zbytečných plateb plné zuby, poradíme vám, jak snížit některé pravidelné výdaje a omezit zbytečné plýtvání, které neprospívá vaší peněžence ani planetě. K tomu, abyste viděli první výsledky, stačí jen změnit pár zvyků. Co musíte udělat?

4 tipy, jak se nespálit při výběru spotřebitelského úvěru

Říká se, že nejlepší půjčka je žádná půjčka. To je sice pravda, nicméně finanční injekce dokáže v některých situacích pořádně usnadnit život. Zásadním předpokladem pro spokojené soužití s půjčkou je nepodcenit její výběr. Máme pro vás 4 užitečné tipy, jak se rychle a bezpečně zorientovat v úvěrové džungli a najít ten správný úvěrový produkt, který vás nezruinuje.