Kdy jindy vytápět chytře, než v době, kdy ceny energií vystoupaly na historické maximum? Díky chytrým zařízením ušetříte peníze a teplotu si nastavíte tak, abyste byli v pohodlí, ale přitom zbytečně neplýtvali. Máme pro vás hned tři důvody, proč se chytré vytápění vyplatí.

Teplotu v domácnosti můžete regulovat pomocí chytrého termostatu, který snadno propojíte i s dalšími automatizovanými zařízeními v rámci tzv. internetu věcí. Termostat, který vám pomůže nastavit teplotu, pořídíte za několik tisíc korun. Cena konkrétního zařízení závisí na funkcích, které termostat nabízí. 

K tomu, abyste mohli termostat naplno využívat, je třeba ho propojit s kotlem. Pokud bydlíte v budově s centrálním vytápěním, můžete si pořídit alespoň inteligentní termostatické hlavice, kterými budete ovládat radiátory. 

Chytré vytápění potěší všechny členy rodiny.

Pokud fandíte moderním technologiím, můžete navíc termostat integrovat s dalšími zařízeními, jako jsou chytré bezpečnostní systémy nebo chytré osvětlení. To vám umožní automatizovat většinu funkcí v domácnosti

Proč se koupě chytrých zařízení vyplatí? 

1. Nebudete vyhazovat peníze oknem

Díky chytrému termostatu můžete optimalizovat vytápění v domácnosti tak, abyste dosáhli ideální teploty pro každou z místností. Pokud trávíte většinu času v obýváku, dává smysl ho vytopit více, zatímco v chodbě může být teplota nižší. Díky tomu nebudete zbytečně topit tam, kde to není potřeba.

Správným nastavením teploty tak snížíte spotřebu energie, což se odrazí i na vašich účtech za energii. Optimální tepelné podmínky ale mohou mít pozitivní dopad také na vaše zdraví nebo kvalitu spánku. Řada českých domácností má totiž sklony v zimě přetápět, což organismu příliš neprospívá.

Jaká je ideální teplota v interiéru?

Ložnice  16–18 °C
Obývák a dětský pokoj 20–22 °C
Koupelna okolo 24 °C
Předsíň, chodba a schodiště 17–19 °C
Kuchyň 18 °C
Nevyužívané místnosti 15
°C

2. Teplotu můžete regulovat odkudkoliv

Chytrý termostat pomocí mobilní aplikace propojíte se svým smartphonem. Vytápění tak můžete ovládat odkudkoliv. Nebudete zbytečně topit, když nejste doma, ale zároveň si optimální teplotu nastavíte třeba cestou z dovolené, aby vás doma přivítalo příjemné teplo.

Chytré vytápění vám pomůže s optimalizací výdajů.

Když se ochladí, aplikace vás také upozorní na pokles teploty. A vy ji během chvilky nastavíte na hladinu, kterou potřebujete, ať už kvůli domácím zvířatům, nebo třeba rostlinám náchylným na chlad. V případě chaty nebo chalupy vás takové upozornění může ochránit před škodami, které by způsobilo například zamrzlé topení. 

TIP!
Pořiďte si chytrý termostat se Skip kartoua získejte pojištění proti rozbití a krádeži zdarma.
Domácí pohoda vyžadujte tu správnou teplotu.

3. Budete mít přehled o spotřebě

Některé chytré termostaty vám umožní sledovat spotřebu energie a získávat informace o spotřebě vaší domácnosti a nákladech, které tím pro vás vznikají. Tyto podklady se vám budou hodit při plánování domácího rozpočtu nebo ve chvíli, kdy si budete chtít udělat přehled o budoucích výdajích.

Jestliže se vám spotřeba zdá příliš vysoká, můžete si „pohrát“ s nastavením teplot v jednotlivých místnostech. Každý stupeň, který se vám podaří ubrat, se pozitivně propíše do vašich účtů za topení. A třeba zjistíte, že budete v pohodlí i při nižší teplotě, než jste byli zvyklí.

Hodnocení článku:

(4 hlasů, průměrné hodnocení: 2.00 z 5 )
Loading...

Témata:

Komentáře:

Sledovat
Chci být informován o:
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Ukázat všechny komentáře
0
Napište nám prosím do diskuze váš názor.x