O tom, že letošní Vánoce budou trochu jiné, než v uplynulých letech, není pochyb. I když nemáme věšteckou kouli, je pravděpodobné, že na přeplněná nákupní centra letos nedojde. Většina lidí fronty v obchodech vymění za nákupy online. A e-shopy budou mít práce až nad hlavu. Víme, jak vánoční nákupy v čase koronaviru elegantně zvládnout.

1. Nenechávejte nákupy na poslední chvíli

Pokud jste byli zvyklí vyrazit na nákup dárků 23. prosince, nebo dokonce na Štědrý den, zkuste pro jednou svůj přístup přehodnotit. I kdyby kamenné obchody byly těstě před Vánoci otevřené, lze očekávat, že se do nich vydají lidé, kteří to mají podobně jako vy. A proto vás neminou fronty a s nimi spojená velká koncentrace lidí na jednom místě. Proto se stresu na poslední chvíli raději vyhněte a pořiďte letos dárky s dostatečným předstihem, ať už na internetu, nebo v obchodech. Bude to lepší nejen pro vaši fyzickou, ale také psychickou pohodu. Zároveň i ušetříte, protože vánoční dekorace jsou nejdražší v prosinci a vyplatí se je nakupovat v předstihu.

Nevíte, zda vám zboží sedne? Plaťte až 50 dní po jeho vyzkoušení.
Nevíte, zda vám zboží sedne? Plaťte až 50 dní po jeho vyzkoušení.

2. Buďte trpěliví

Řadu internetových obchodů i přepravních společností letos čeká extrémní nápor zákazníků, v jehož důsledku se v některých případech protáhne doba doručení zásilek. Problém představují také časté výpadky výroby u dodavatelů. Proto s touto variantou raději počítejte a obrňte se trpělivostí. I v e-shopech a u přepravců pracují jen lidé, kteří často v personálním oslabení –⁠ dělají, co můžou. Pokud se i váš balíček na cestě zdrží, dejte mu trochu času navíc. Pokud budete trávit čas stížnostmi a nekonečným naštvaným voláním na zákaznické linky, slavnostní náladu vám to příliš nezlepší.

TIP!

3. Plaťte až po Vánocích

Jestliže ani letos nechcete Vánoce ošidit, ale nechcete se pouštět do bezhlavého utrácení, můžete část dárků zaplatit hned a část až po Vánocích. Jak na to? Využijte mallpay. Díky novince, které říkáme skipování, můžete jednoduše přeskočit všechny komplikace spojené s nákupy online i v kamenných obchodech. Vybrané zboží jen objednáte, převezmete a na zaplacení budete mít až 50 dnů. Po ověření účtu, které zabere jen pár minut, navíc dosáhnete na limit až 50 000 Kč a získáte naši mallpay kartu, s níž můžete platit úúúplně kdekoliv. A to není všechno, platbu si můžete v Zákaznické zóně za férový poplatek odložit o další měsíc. Tak proč si vánoční nákupy komplikovat, když můžou být jednoduché a pohodlné.

https://www.youtube.com/watch?v=U63__MgQD8o

4. Vyměňte dobírku za bezkontaktní platební metody

Odložená platba i skipování vám automaticky umožňuje nakupovat bezkontaktně, nákup si jen převezmete od dopravce. Pokuste se ale bezkontaktní doručení využívat i při běžných internetových nákupech. Tím, že s kurýrem nebudete muset řešit platbu na dobírku při doručení, snížíte vzájemný kontakt na minimum, čímž ochráníte jak své, tak i jeho zdraví. I když mají Češi dobírku rádi, současná doba jí příliš nepřeje, a tak řada e-shopů automaticky vyžaduje platbu předem. Ať už si vyberete online platbu kartou, některou z moderních platebních metod, jako jsou Apple Pay nebo Google Pay, nebo rychlý převod skrze platební tlačítko, u velkých obchodníků se o svá citlivá data nemusíte bát.

Vánoční nákupy covid
Nákup dárků letos příliš neodkládejte.

5. Podpořte lokální značky

Poslední tip vám sice přímo neusnadní život, ale minimálně vám zajistí dobrý pocit. Mnoho českých firem aktuálně čelí finančním problémům, které vznikly v souvislosti s vládními opatřeními. A každý nákup jim teď pomůže náročnou situaci ustát. Proto se letos pokuste alespoň trochu podpořit domácí ekonomiku a co nejvíce dárků pořídit u českých výrobců a firem. Pokud se pustíte do pátrání, možná vás příjemně překvapí, jaké skvosty v Česku vznikají. Tuzemské nákupy navíc mají i ekologický aspekt –⁠ díky tomu, že k vám produkty nebudou cestovat přes půlku světa, se uleví také planetě.

Hodnocení článku:

(1 hlasů, průměrné hodnocení: 5.00 z 5 )
Loading...

Témata:

Komentáře:

Sledovat
Chci být informován o:
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Ukázat všechny komentáře
0
Napište nám prosím do diskuze váš názor.x