Kreditní karty se liší výší úrokové sazby, bezúročného období i úvěrového limitu. Jak vybrat pro sebe tu pravou, abyste z ní měli co největší užitek?

Jak funguje kreditní karta? 

Kreditní karta je druh úvěru, který můžete čerpat opakovaně až do výše maximálního limitu. S kreditkou platíte stejně jako s vaší běžnou platební kartou, peníze na kreditce ale patří bance.  

PLATEBNÍ KARTA OD SKIP PAY 
 
Založte si zdarma náš účet Plus a získejte až 50 000 Kč na platební kartě. Skip Pay kartou zaplatíte kdekoliv a na splacení máte až 50 dní. Zároveň získáte slevu 1 000 Kč na první nákup a další parádní slevy u našich partnerů. Výhodou je i automatické prodloužení záruky na 3 roky a pojištění proti krádeži a rozbití k nákupům zdarma. Kartu si můžete snadno nahrát do vašeho telefonu nebo chytrých hodinek a zaplatit s ní, kdykoliv potřebujete. 

Jak vybrat kreditní kartu 

Nesahejte po první kreditce, která se vám dostane pod ruku. Raději si porovnejte všechny důležité parametry u více nabídek. Nestane se vám tak, že půjčku zbytečně přeplatíte. Čemu je dobré věnovat pozornost? 

  • Účel kreditky. Na co budete kartu využívat? Kolik peněz potřebujete mít k dispozici? Chcete kreditkou platit pravidelně, nebo vám poslouží jen jako rezerva pro nečekané výdaje? Potřebujete ji na překonání krátkého období, kdy se vám ztenčily finance, nebo ji budete splácet dlouhodobě?  
  • Výše poplatků. Ke kreditní kartě získáte automaticky úvěrový účet. Zjistěte si, kolik stojí jeho vedení. Pozor si dejte i na poplatky za výběr z bankomatu, které vás můžou přijít i na stovky korun.  
TIP!
TIP: Plaťte se Skip Pay kartou a vybírejte z bankomatů zdarma v ČR i v zahraničí.
  • Délka bezúročného období. Tato doba určuje, kolik dní máte na splacení celé dlužné částky, aniž byste za půjčku platili úroky. Pokud do té doby peníze neuhradíte, musíte počítat s úroky. Některé banky vám je započítají i zpětně – včetně bezúročného období.  
  • Úroková sazba. Výše úrokové sazby je pro vás důležitá především v případě, že chcete peníze z kreditky splácet delší dobu. Čím větší úroková sazba, tím více přeplatíte na úrocích.  
  • Výše limitu, který můžete vyčerpat. Maximální výše úvěru je často individuální a bývá odvozena od příjmů a bonity klienta, který o kreditku žádá.  
  • Minimální měsíční splátka. Tato částka udává, kolik nejméně peněz musíte každý měsíc zaplatit v případě, že jste nesplatili celou půjčku v bezúročném období.  
  • Doplňkové služby a bonusy. Ke kreditní kartě můžete získat zdarma i zajímavé bonusy, jako je pojištění proti krádeži nebo neschopnosti splácet, cestovní pojištění, cashback apod. 
Zkuste kartu, s kterou ušetříte. Z nákupů vám vrátíme až 1 000 Kč
Zkuste kartu, s kterou ušetříte. Z nákupů vám vrátíme až 1 000 Kč

Jak z kreditní karty vytěžit maximum 

Používání kreditky má spoustu výhod, které by byla škoda nevyužít. Jak na to? 

  • Hraďte kreditkou všechny vaše výdaje a vlastní peníze raději investujte.  
  • Splácejte kartu v bezúročném období. Vyhnete se tak vysokým úrokům. 
  • Plaťte kreditní kartou i v zahraničí. Získáte lepší kurz, než kdybyste si peníze měnili ve směnárně. 
  • Využívejte ji aktivně a získejte pojištění zdarma, slevy u obchodníků, odloženou platbu a další výhody, které nabízí.  
  • Mějte kreditku po ruce jako rezervu pro nečekané výdaje. V případě potřeby tak nemusíte ztrácet čas zdlouhavým papírováním při žádosti o úvěr. 
TIP!
TIP: Založte si zdarma účet Plus od Skip Pay. Kromě placení kreditní kartou můžete peníze bezplatně převádět i z účtu na účet. Snadno tak uhradíte faktury za nájem, energie nebo telefon.

Hodnocení článku:

(4 hlasů, průměrné hodnocení: 3.00 z 5 )
Loading...

Témata:

Komentáře:

Sledovat
Chci být informován o:
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Ukázat všechny komentáře
0
Napište nám prosím do diskuze váš názor.x