Dostali jste se do finanční tísně a nemáte peníze na splátky hypotéky? Nestrkejte před problémy hlavu do písku a řešte to co nejdříve. Ušetříte si tak spoustu problémů. Co vám pomůže tohle období překonat?

Když na splácení hypotéky nejsou peníze

Je možné, že váš finanční rozpočet začal být v důsledku vysoké inflace, ztráty zaměstnání nebo zdravotních potíží napjatý, a vám nezbývají peníze na splátky hypotéky. V takové situaci okamžitě kontaktujte banku, u které máte hypotéku sjednanou. Nečinností byste jen oddalovali nevyhnutelné.

JAK ŘEŠIT PROBLÉMY SE SPLÁCENÍM ÚVĚRU?

Při problémech se splácením hypotéky, leasingu nebo kontokorentu jednejte okamžitě s bankou, která je na tyto nenadálé situace připravena a pomůže vám je vyřešit. V opačném případě vám hrozí až exekuce.
hypotéka
Při problémech se splácením hypotéky kontaktuje banku co nejdříve.

Co vám pomůže vyřešit vaše finanční potíže

  • Zajděte do banky a seznamte je se svou situací. Můžete se dohodnout na snížení splátek nebo jejich odkladu. V případě konce fixačního období se poptejte u jiných bank na možnost refinancování hypotéky a získání výhodnějších podmínek a úroku.
  • Sjednali jste si společně s hypotékou i pojištění schopnosti splácet? Teď nastal čas ho využít. Kontaktujte pojišťovnu a zjistěte své možnosti.
  • Navštivte finančního poradce a proberte s ním své příjmy a výdaje. Společně můžete najít řešení, které sami nevidíte.
  • Osekejte své výdaje jen na nejnutnější položky, prodejte věci, které nepotřebujete a najděte si lépe placené zaměstnání nebo další příjem. Alespoň na dobu, než se vaše finanční situace stabilizuje. 
  • Pronájem alespoň části nemovitosti (pokoje, garáže, zahrady) vám se splácením hypotéky taky pomůže.
  • Pokud víte, že hypotéku splatit nezvládnete, domluvte se s bankou na prodeji nemovitosti. Ten pro vás bude mnohem výhodnější, než když by se prodával v exekuci.
TIP!
TIP: Měli jste nečekané výdaje? Zaplaťte ji přes Skip Pay účet. Zdarma a bez skrytých poplatků.

Hodnocení článku:

(1 hlasů, průměrné hodnocení: 5.00 z 5 )
Loading...

Témata:

Komentáře:

Sledovat
Chci být informován o:
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Ukázat všechny komentáře
0
Napište nám prosím do diskuze váš názor.x