Vánoce jsou za námi a společně s nimi i rozdávání dárků. Věříme, že jste si vánoční pohodu užili do sytosti a bohatá nadílka byla přesně podle vašich představ. Co ale dělat v případě, že se vám Ježíšek do vkusu netrefil? Nevhodný dárek nemusí nutně zapadat prachem na půdě a čekat na příští rok, až ho v rámci putování nepotřebných prezentů pošlete o dům dál. Máme pro vás pár tipů, jak můžete nehodící se dárky pohodlně vrátit nebo zužitkovat klidně hned.

Nevhodný dárek z e-shopu vrátíte raz dva

Pokud Ježíšek střelil vedle, můžete nepoužitý dárek objednaný z e-shopu vrátit bez udání důvodu do 14 dní od převzetí. Stačí dát obchodu včas vědět, že k němu zboží poputuje zpět. Oznámení pošlete e-mailem, poštou společně se zbožím nebo přes online formulář, který mají e-shopy na svém webu. 

Ježíšek někdy šlápne vedle
Někdy Ježíšek s výběrem dárku opravdu šlápne vedle.
Které zboží nemůžete vrátit do 14 dnů? 

Právo zákazníka na odstoupení od smlouvy do 14 dnů se netýká zboží vyrobeného na míru nebo podléhajícího rychlé zkáze, jako jsou potraviny, nápoje nebo květiny. Vrátit nemůžete ani počítačový software nebo zvukové nahrávky. Některé zboží má výjimku z hygienických důvodů, například kosmetika, spodní prádlo nebo zubní kartáčky. Přečtěte si další informace o právech zákazníka.
vracené zboží pečlivě zabalte
Vracené zboží pečlivě zabalte, aby nedošlo k jeho poškození.

Zboží před odesláním pečlivě zabalte a společně s vyplněným formulářem pro odstoupení od smlouvy přiložte i kopii faktury. Ať už e-shop slibuje proplacení nákladů na vrácení, nebo ne, balíček nikdy nezasílejte na dobírku. Obchod by totiž nemusel balík převzít. 

A jak je to s vrácením zboží v kamenných obchodech? Tam zákonná 14denní lhůta neplatí. Většina obchodníků se přesto snaží zákazníkům vyhovět a má stanovenou vlastní lhůtu na výměnu nebo vrácení zboží. Před nákupem v kamenné prodejně si proto vždy zjistěte podmínky konkrétního obchodu. 

Se Skip Pay jde vracení zboží jako po másle
 
S námi vedle rozhodně nešlápnete. Zaplatíte totiž jen to, co vám sedne, a zbytek snadno vrátíte jedním kliknutím online. Společně se službou Retino se o všechno postaráme, a vy to tak máte téměř bez starostí.

Nestihli jste lhůtu pro vrácení zboží? Máme řešení!

Pokud se vám zboží nepodařilo vrátit včas, neklesejte na mysli. Existují další možnosti, jak s nevhodnými vánočními dárky naložit.  

  • Prodejte nepotřebnou věc a kupte si něco jiného. Nabídněte nevyhovující dárky na internetu. Využít k tomu můžete různé weby, skupiny, sociální sítě, bazary nebo třeba aukční servery. Zboží vyfoťte, detailně popište a pak už jen počkejte, až si najde svého kupce. Utržené peníze si můžete dát do prasátka, nebo si za ně pořídit, co se vám zlíbí. 
nevhodný dárek prodejte
Když už dárek nejde vrátit, prodejte ho na tematických internetových skupinách, sociálních sítích či bazarech.
  • Udělejte dobrý skutek a nevhodné dárky darujte. Nemusíte být zrovna Matka Tereza, přesto můžete dárkem udělat někomu radost nebo mu usnadnit život. Potěšila by nehodící se dekorace, svíčka, kosmetika nebo třeba mikrovlnka vaši kamarádku, sestřenici nebo kolegyni? Podělte je. Nenašli jste ve svém okolí vhodného adepta, a přesto chcete věc darovat? Můžete ji dát na charitu. Pomůžete tak lidem, kteří to nemají v životě zrovna jednoduché. 
  • Vyměňte dárky za jiné. Spojte příjemné s užitečným a uspořádejte posezení, během kterého pozvete rodinu, známé nebo třeba kolegy z práce a dárky si jednoduše vyměníte. Můžete to udělat formou losování nebo soutěže, případně se na výměně jednoduše domluvit. Zbavíte se tak nevhodného dárku, a ještě strávíte příjemný čas se svými nejbližšími.
dárky si vyměňte mezi sebou
Naplánujte společné odpoledne s blízkými a vyměňte si dárky mezi sebou.
TIP!
Vyhněte se komplikovanému vracení zboží a zdlouhavému čekání na zaslání peněz zpátky na váš účet. Při nákupu na e-shopu raději využijte odloženou platbu. Zboží si tak v klidu prohlédnete, vyzkoušíte a zaplatíte jen to, co si nakonec necháte.

Hodnocení článku:

(3 hlasů, průměrné hodnocení: 3.67 z 5 )
Loading...

Témata:

Komentáře:

Sledovat
Chci být informován o:
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Ukázat všechny komentáře
0
Napište nám prosím do diskuze váš názor.x