Světový den investičních fondů se každoročně slaví 19. dubna — v den narození zakladatele prvního investičního fondu Abrahama van Ketwiche. Cílem této iniciativy je poradit lidem, jak naložit se svými volnými finančními prostředky a do čeho investovat.

Co je to investiční fond

Investiční fond je akciová společnost zaměřující se na kolektivní investování. Jeho prostřednictvím neinvestujete jen do jedné konkrétní firmy, ale disponujete celým balíkem různorodých cenných papírů. Díky tomu, že nevsázíte vše na jednu kartu, by měly být vaše finance v bezpečí i v případě vychýlení trhu.

Proč vložit peníze do investičních fondů

Přemýšlíte, jestli je investování pro vás to pravé ořechové? Výhody investičních fondů vám napoví.

  • Nemáte čas sledovat, co se kde šustne, nebo není investování vaše parketa? Ve vhodně zvoleném fondu budou vaše finance v rukou profesionálů, kteří se na investičních trzích cítí jako ryby ve vodě.
  • Nemusíte se bát, že si s vašimi penězi bude dělat kdo chce co chce. Činnost investičních fondů podléhá přísným kontrolám, třeba ze strany ČNB.
  • Leží vám větší finanční obnos ladem na běžném účtu? Kvůli inflaci ztrácejí vaše peníze každý den na hodnotě. Chytrá investice je ochrání nejen před inflací, ale může vám taky něco vydělat.
  • Podvody se to na internetu jenom hemží. Když si ale své peníze rozložíte na víc míst, nikdo vám nevybílí všechny vaše úspory najednou.
  • Správně nastavenými investicemi zvyšujete hodnotu svého majetku a zajistíte se tak třeba na stáří.
  • Máte strach, že se stane něco nečekaného a vy budete peníze potřebovat? Finance z investičních fondů můžete vybrat kdykoliv – aktuální výše vašeho podílu vám přistane na účet během pár dní.
  • Na investování nepotřebujete miliony. Do fondu můžete vložit i jednorázovou částku nebo investovat jen pár korun měsíčně.
TIP!
TIP: Investujte při nakupování. Přihoďte pár korun ke každému nákupu se Skip Pay, o zbytek se postarají v indigu. A když peníze potřebujete? Do tří dnů je máte zpátky na účtu.

Hodnocení článku:

(2 hlasů, průměrné hodnocení: 5.00 z 5 )
Loading...

Témata:

Komentáře:

Sledovat
Chci být informován o:
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Ukázat všechny komentáře
0
Napište nám prosím do diskuze váš názor.x