Investice

Je to pravda? Odhalte 5 častých mýtů ze světa financí

Díky internetu jsme obklopeni obrovským množstvím informací. Zatímco některé z nich jsou pečlivě ozdrojované a vyargumentované, jiné jsou založené spíše na dojmech, nebo dokonce záměrně lživé. Proto jsme se rozhodli vyvrátit pětici mýtů, které v online prostředí kolují o financích, a také podpořit kampaň Tři tečky, jejímž cílem je právě boj proti dezinformacím.

Finanční svoboda: Co to je a jak jí dosáhnout?

Co je to finanční svoboda? Pravda je taková, že univerzální definice, která by toto sousloví přesně charakterizovala, asi neexistuje. Někdo si finanční svobodu představuje jako sedmimístnou sumu na účtu nebo vilu s bazénem na exotickém ostrově, pro jiného ztělesňuje stav, kdy ve svém životě není ovládán diktátem peněz. Jak se k finanční nezávislosti propracovat?

Neumíte šetřit? 5 tipů, jak peníze udržet na uzdě

I když případy podvodníků, kteří lidem bez jejich vědomí vyluxují účet, nejsou ojedinělé, pravda je taková, že někdy je nejtěžší vlastní peníze uhlídat před sebou samým. Máte sklony utrácet více, než je zdrávo? Nedaří se vám šetřit, i když víte, že by to bylo rozumné? Zkrotit výdaje a dostat domácí rozpočet do rovnováhy není tak těžké, jak by se mohlo zdát. Poradíme vám, jak na to.