Vnímáte příchod nového roku jako svěží vánek, který posune váš život směrem k lepšímu? Nastavte si reálné cíle a mějte je stále na očích. Jedině tak se nezařadíte mezi tzv. ledňáčky — lidi, kteří svá předsevzetí dodržují pouze v lednu a potom se vrátí zpátky do starých kolejí.

Musíte, nebo chcete?  

Mezi nejčastější předsevzetí do nového roku patří zhubnout, přestat kouřit, začít cvičit, zdravě jíst, vydělat víc peněz, méně se stresovat nebo mít na sebe dostatek času. Ať už je vaše přání jakékoliv, klíčové je uvědomit si, jestli danou věc spíše „musíte“, nebo „chcete“. Na správném pojmenování totiž záleží. Vnímáte rozdíl mezi „musím vydělat víc peněz“ a „chci vydělat víc peněz“? Pokud tedy nevíte, jaké novoroční předsevzetí je pro vás to pravé ořechové, vyberte si takový cíl, u kterého cítíte radost, a ne zbytečný tlak

TIP!
TIP: Chcete mít k dispozici více peněz na splnění svých přání? Nakupujte se Skip Pay. První nákup vám zlevníme o 1 000 Kč a ty další o 12× 100 Kč. Navíc zdarma získáte prodlouženou záruku, pojištění proti rozbití a krádeži, lákavé odměny a spoustu dalších výhod.

Jak dodržet předsevzetí 

Jste pevně rozhodnutí změnit svůj život? Pomůžou vám k tomu tyto kroky: 

  1. Nastavte si splnitelné a konkrétní cíle. Místo neurčitého „chci šetřit“ si sepište, kolik chcete ušetřit, do jaké doby, kolik peněz můžete měsíčně odkládat stranou a čeho se kvůli této metě dokážete případně vzdát.  
  1. Rozporcujte slona. Nechtějte ze dne na den ušetřit tisíce, když vám doteď zbývalo na účtu jen pár drobáků. Postupujte krůček po krůčku a slibte si, že denně začnete odkládat stranou třeba desetikorunu, pište si své výdaje a hledejte možnosti, kde ušetřit nebo vydělat peníze navíc. Díky detailnímu plánu budete přesně vědět, co dělat, a vaše předsevzetí tak nezískají jepičí život.  
  1. Vydržte. Změny zarytých zvyklostí nejsou lehké a jen z pravidelného opakování stejné činnosti se postupem času stane zvyk. Pokud vydržíte, první úspěchy na sebe nenechají dlouho čekat, a to vás požene kupředu. Nestane se vám tak, že vyhodíte peníze za roční členství v golfovém klubu, do kterého přestanete po pár dnech chodit. 
  1. Svůj cíl si připomínejte. Sejde z očí, sejde z mysli. Svůj cíl proto mějte neustále na očích, bude to váš hnací motor. Vytvořte vision board, napište si poznámky do diáře nebo si nastavte upozornění v telefonu, a své pokroky zaznamenávejte. Obklopujte se lidmi mířícími podobným směrem, nebo sledujte na sociálních sítích ty, kteří kýženého cíle už dosáhli.  
  1. Věřte, že to dokážete. Pozitivní mysl je půl úspěchu. Nevzdávejte se po prvním zaváhání a raději se odměňte za každý dílčí cíl i překonaný milník. Neberte předsevzetí jako nepříjemnou povinnost, ale jako způsob, jak získat vše, po čem toužíte.  
TIP!
TIP: Hází vám chvilkový nedostatek financí vidle do splnění vašich předsevzetí? Nenechte se zastavit! Se Skip Pay si můžete koupit permanentku do fitka nebo letenku do zámoří i investovat při každém nakupování. Navíc vám dáme až 50 dní na zaplacení nákupů a limit na útratu až 50 000 Kč.

Hodnocení článku:

(3 hlasů, průměrné hodnocení: 3.67 z 5 )
Loading...

Témata:

Komentáře:

Sledovat
Chci být informován o:
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Ukázat všechny komentáře
0
Napište nám prosím do diskuze váš názor.x