České školy jsou už třetím měsícem zavřené nebo fungují ve velmi omezeném režimu. A rodiče díky tomu mají možnost strávit se svými dětmi více času. To je na jednu stranu skvělé, ale na druhou stranu také velmi náročné. Začínají vám vaši znudění potomkové, kterým chybí kontakt s kamarády, přerůstat přes hlavu? Víme, jak si společný čas zkrátit.

1. Dobrodružná bojovka

Vraťte se do dob, kdy jste jezdili na dětské tábory, a uspořádejte pro děti bojovku. Možná si sami vzpomenete, jak vás napínavé pátrání po stopách, které vás posunou k dalšímu stanovišti, bavilo. Nemusí jít o děsivou noční variantu – luštění šifer, plnění různých úkolů a pátrání po indiciích je zábavné i za bílého dne. Bojovka může proběhnout v lese, na zahradě nebo jinde v přírodě, ale stopy můžete nenápadně rozmístit i doma. Jisté ale je, že si ten, kdo zdárně doputuje do cíle, zaslouží odměnu!

TIP!
Vyjít s penězi na mateřské je někdy také bojovka. Jak udržet domácí rozpočet na uzdě?
Venkovní bojovka
Nejlepší bojovka je venku na čerstvém vzduchu.

2. Společné vaření

Zatímco dospěláci někdy vaření považují za nutnost, pro děti je to zábava. Pokud se chystáte vařit, spojte příjemné s užitečným a zapojte do přípravy jídla i malé členy rodiny. Díky společnému vaření si dítě jednak uvědomí, že za plným talířem stojí spousta času a práce, ale také odpozoruje základní kuchařské postupy, což se mu bude do budoucna hodit. A to nejlepší? Kdž si malý kuchař jídlo sám připraví, je pravděpodobné, že ho také bez odmlouvání sní. Takže WIN-WIN situace pro všechny zúčastněné.

Vařte společně
To, co si malí kuchaři uvaří, to pak také s chutí snědí.

3. Deskové hry

Deskové hry v posledních letech zažívají renesanci. Důvodem je možná i to, že přibývá lidí, kteří v práci každý den tráví dlouhé hodiny za monitorem počítače, a tak ve volném čase dávají přednost offline zábavě. Na trhu najdete jak klasické hry, které si pamatujete z dětství, deskovky převzaté ze zahraničí i nově vytvořené kousky. Moderní hry nejsou jen o házení kostkou a posouvání figurky po hrací ploše, ale podporují i logické a strategické myšlení, kreativitu, paměť nebo schopnost se vyjádřit třeba prostřednictvím pantomimy. Karanténu si můžete zpestřit také oblíbenou omalovánkou pro děti. Stáhněte a vytiskněte si sadu omalovánek jednoduše z pohodlí vašeho domova.

TIP!
Výtvarné potřeby, skvělé koloběžky i hračky. To vše najdete v obchodě Darovánek.cz. I v něm můžete využít odloženou platbu a zaplatit za nákup až za 14 dnů. Pak bude jen na vás, jakou platební metodu si pro úhradu zvolíte. Mezi nejoblíbenější z nich ale patří online platba kartou.

4. Společné čtení

Nechcete, aby si váš potomek krátil čas hypnotizováním displeje smartphonu? Tak se pusťte do společného čtení. Knížku vyberte s ohledem na věk a záliby dítěte a každý den společně zdolejte aspoň jednu kapitolu nebo určitý počet stránek. Jestliže máte doma předškoláka nebo prvňáčka, zůstane čtení spíš na vás, ale se starším školákem se klidně můžete v předčítání střídat. Že vás čtení vždy zaručeně uspí? Naštěstí jsou tu i audioknihy, které vás  případě nouze zachrání. 

Společné čtení
Někdy není od věci vyměnit displej mobilu za knížku.

5. Přetvoření pokojíčku

Dejte pokojíčku vašeho dítěte nový kabátek. Úpravu interiéru můžete vzít od podlahy včetně pořízení nového nábytku, který seženete třeba v e-shopu Židleproděti.cz. Pokud se ale nechcete pouštět do velkých investic, které by vyžadovaly například půjčku nebo nákup na splátky, vsaďte na metodu „hodně muziky za málo peněz“. Ta spočívá v nové výmalbě, přestavbě nábytku nebo nákupu neokoukaných doplňků, které najdete například v e-shopu LaHome.cz. I zde můžete využít odložené platby a zaplatit až do 14 dní bez jakéhokoli navýšení. Pokud zjistíte, že se něco do interiéru nehodí a rozhodnete se zboží vrátit, nemusíte díky odložení platby čekat na vrácení peněz od e-shopu. A nezapomeňte, že roli spoludesignéra projektu je nejlepší svěřit dítěti, které tak bude moct ovlivnit, jak bude jeho prostor vypadat.

6. Létání s dronem

Vyrazte s dětmi ven do přírody a vemte si s sebou létajícího drona. Nejenže se u toho pobavíte vy i dítě, užijete si společné chvilky venku na vzduchu, tak i natočíte krajinu kolem. Létání s dronem je navíc velká zábava!

Hodnocení článku:

(5 hlasů, průměrné hodnocení: 4.20 z 5 )
Loading...

Témata:

Komentáře:

Sledovat
Chci být informován o:
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Ukázat všechny komentáře
0
Napište nám prosím do diskuze váš názor.x