Už za pár dnů se čeští žáci a studenti po dlouhé pauze opět vrátí do škol. Start školního roku bude i letos znamenat pořádnou zátěž pro rodinný rozpočet. Jak výdaje na školní potřeby, přezůvky, kroužky a další vybavení udržet v rozumných mezích? Poradíme vám!

1. Sledujte akční nabídky

Obchodníci dobře vědí, že většina rodičů nechává nákupy věcí do školy na poslední chvíli. A proto na sklonku prázdnin pořádají kobercový nálet s názvem „Back to school“. V rámci této akce na školní potřeby můžete narazit na zajímavé slevy nebo zvýhodněné ceny balíčků pro školáky. Opět ale platí, že ne každá nabídka, která se zdá neodolatelná, taková skutečně je. Proto si před nákupem vždy ověřte, jak si u daného produktu stojí konkurence. Třeba se vám tak podaří nakoupit ještě výhodněji. 

TIP!
Nenechte se napálit. Mrkněte, jak podle jakých signálu poznáte pochybný e-shop.

2. Dejte přednost kvalitě

„Nejsem tak bohatý, abych si mohl kupovat levné věci.“ Pokud s tímto rčením souzníte, vybírejte při nákupech potřeb do školy kvalitnější produkty, u kterých je vyšší šance, že se nerozpadnou po prvním použití. To platí jak pro náčiní na psaní nebo malování, tak i pro přezůvky nebo cvičební úbor. Je sice skvělé, když se vám podaří nakoupit levné školní potřeby, ale pokud nízké ceně odpovídá i kvalita pořízených výrobků, brzy je budete muset vyměnit. Takže za ně ve finále zaplatíte více. 

Holčička píše tužkou
Největší pastelky z papírnictví nejsou nutnost.

3. Nechte placení na později 

Bojíte se, že vám výdaje za školní pomůcky a vybavení přerostou přes hlavu? Abyste vše nemuseli platit naráz, využijte k nákupu odloženou platbu. Ta vám umožní za nákup zaplatit kdykoliv do 14 dnů od doručení. Takže třeba až po příští výplatě. A to se, zvlášť pokud máte větší rodinu, může hodit. 

Služba je zcela bezplatná a představuje zajímavou alternativu k dobírce, která je v Česku stále oblíbená. Své nákupní konto můžete sledovat v přehledné zákaznické zóně nebo mobilní apce. A až 14 dní uplyne, nákup jednoduše uhradíte – buď využijete platbu kartou, nebo bankovní převod.

TIP!
Neplánované výdaje už vás nerozhodí. Stačí dodržovat pár jednoduchých pravidel.

4. Nepřehánějte to

Každý rodič chce pro své dítě to nejlepší. Školní batoh nebo aktovka, výtvarné potřeby, penál, sešity a obaly, psací a rýsovací potřeby, desky, láhev na pití, boty a oblečení na cvičení…ano, je toho spousta! To ale neznamená, že je nutné vykoupit papírnictví. Nákup školních potřeb rozložte do několika fází a začněte s těmi nejdůležitějšími položkami. Ty méně důležité pak můžete dokupovat, až se školní rok rozeběhne. Pravděpodobně se ukáže, že váš potomek patery fixy a pastelky ve všech odstínech duhy ve skutečnosti nevyužije. 

KDE NAKOUPÍTE PRO DĚTI S ODLOŽENOU PLATBOU?

MALL.CZ

Jeden z největších tuzemských e-shopů, v němž seženete skoro všechno, co vás jen napadne. Hledáte-li speciální sekci zaměřenou na školní potřeby, najdete ji tady. Počítat můžete s rychlým doručením.

CZC.CZ

Pokud se chystáte pořizovat nový notebook, mobil nebo třeba sluchátka, zamiřte na CZC.CZ. Najdete tu nejen nepřebernou nabídku elektroniky, ale také odborníky, kteří vám vždy ochotně poradí.

Židleproděti.cz

Úkoly se nejlépe píšou na pohodlné židli. Přesně takovou, která navíc s vaším dítětem poroste, pořídíte v obchodě Židleproděti.cz. E-shop kromě toho nabízí celou řadu dalších produktů pro děti – od batolat až po starší školáky.

Books.cz

Knížky, učebnice i papírnictví na jednom místě. To je e-shop Books.cz, kde můžete pořidit nejen nezbytnou výbavu do školy, ale také si udělat radost novou knihou od oblíbeného autora. 

Mirtex.cz

Pokud máte šicí stroj a dostatek kuráže, můžete svému potomkovi něco ušít. I jednoduchý sáček na výtvarné potřeby se počítá, když je ušitý s láskou a péčí. Metráž na šití můžete koupit třeba v e-shopu Mirtex.cz.
Učebnice z druhé ruky
Použitá učebnice poslouží stejně dobře jako ta nová.

5. Sáhněte po kouscích z druhé ruky

Velkou položku na začátku školního roku představují učebnice. Mezi nejnákladnější patří především ty jazykové. Jestliže chcete ušetřit, mrkněte se, jestli knihy, které vaše dítě potřebuje, nenajdete v některém z internetových bazarů nebo burz učebnic. Často v nich najdete i téměř netknuté exempláře za mnohem přívětivější cenu. To platí nejen pro knihy, ale třeba i pro dětské oblečení. V second handech nebo na internetových bazarech najdete spoustu věcí, které jsou jako nové, nebo dokonce zcela nenošené.

https://www.youtube.com/watch?v=4VRa6XGJITk&feature=emb_title

Hodnocení článku:

(2 hlasů, průměrné hodnocení: 5.00 z 5 )
Loading...

Témata:

Komentáře:

Sledovat
Chci být informován o:
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Ukázat všechny komentáře
0
Napište nám prosím do diskuze váš názor.x