Domácí spotřebiče a elektronika mají unikátní vlastnost – zpravidla se porouchají nebo vám vypadnou z ruky ve chvíli, kdy se to nejméně hodí. A totéž platí i pro odcizení. Podobné nepříjemnosti vám pomůže pokrýt pojištění proti rozbití nebo krádeži. U kterých produktů se vyplatí?

Obecně platí, že se pojištění vyplatí dokoupit k produktům s vyšší pořizovací cenou, u kterých se oprava může prodražit. A když vám nějaký nenechavec odcizí například smartphone, foťák nebo notebook, určitě uvítáte proplacení škody. Pojištění dává smysl i u bílé techniky a dalších větších domácích spotřebičů.

TIP!
U nás pojištění proti rozbití a krádeži získáte automaticky a zdarma. A navíc vám k němu přidáme rok záruky navíc.

Pojištění elektroniky a spotřebičů dnes nabízí většina pojišťoven a často si ho můžete sjednat i přímo při nákupu v e-shopu, kde se vám automaticky nabídne v košíku. Orientačně lze říct, že za něj zaplatíte přibližně 10 až 15 % z hodnoty produktu. To znamená, že u telefonu za 10 000 Kč vás pojištění vyjde přibližně na 1 000 až 1 500 Kč na rok. Částka se pak připočítá ke kupní ceně.

Pojištění elektroniky
U dražší elektroniky, kterou často používáte, se pojištění vyplatí.

Začněte elektronikou, kterou nedáte z ruky

U zařízení, která používáte každý den (chytrý telefon, notebook, tablet nebo chytré hodinky), je riziko rozbití vyšší. Pojištění zajistí, že když se s nimi něco stane, pojišťovna vám uhradí opravu, případně výměnu produktu za nový. Smartphone navíc patří mezi nejčastější úlovky zlodějů, a proto se vám bude hodit i pojištění proti krádeži.

Pojištění pak produkt chrání před rozbitím, které bylo způsobeno pádem, vniknutím kapaliny nebo cizích předmětů, a před mechanickým poškozením. Ochrana se vztahuje také na ztrátu v důsledku krádeže nebo vloupání. Pokud tedy dojde k nějaké nehodě, máte jistotu, že za opravu nebudete muset platit, protože ji pokryje pojištění.

Jak funguje pojištění proti rozbití a krádeži se Skip Pay?

1. Automaticky ochráníme většinu produktů nad 1 500 Kč.

2. Ať už nakoupíte na e‑shopu, nebo zaplatíte v obchodě Skip kartou, pojištění je vaše.

3. Pojištění se vztahuje na zboží, které jste si pořídili nové v České republice.


4. Prodloužená záruka a pojištění zboží proti rozbití a krádeži platí s aktivním účtem Plus, který je zdarma.

Které spotřebiče jsou nejporuchovější?

Pojištění se vám bude hodit i u bílé techniky a dalších nákladnějších spotřebičů, které využíváte v domácnosti. Mezi nejporuchovější výrobky tradičně patří pračka, chladnička nebo myčka nádobí. Pojišťovny často řeší také nefunkční televize nebo sušičky. Pokud se spotřebič porouchá, pojistka vám zajistí bezplatnou opravu. 

A jak postupovat v případě pojistné události? Pokud zaznamenáte poruchu nebo se stanete obětí krádeže, jednoduše zavoláte na infolinku, kterou najdete ve smlouvě o pojištění, případně škodu nahlásíte online. V závislosti na konkrétním produktu se s operátorem dohodnete na dalších krocích. Zatímco tablet můžete na opravu celkem jednoduše zaslat, s myčkou nádobí už to tak jednoduché není, a proto se postup řeší individuálně.

Pojištění pračky
Pračka patří k nejporuchovějším spotřebičům v domácnosti.

Vyplatí se tedy si za pojištění připlatit? U nákladnější elektroniky a spotřebičů vám pojistka může ušetřit spoustu starostí a peněz, a proto dává smysl si ji sjednat. V případě levnějších produktů, jako jsou například sluchátka, je výhodnější si přikoupit okamžitou výměnu zboží, díky které v případě poruchy bez dlouhého čekání dostanete nový produkt.

Hodnocení článku:

(4 hlasů, průměrné hodnocení: 3.00 z 5 )
Loading...

Témata:

Komentáře:

Sledovat
Chci být informován o:
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Ukázat všechny komentáře
0
Napište nám prosím do diskuze váš názor.x